Ramazan Ayı Mesajı

Ramazan Ayı Mesajı

24 Nisan 2020
“Ramazan ayı yardımlaşmanın, dayanışmanın ve arınmanın ayıdır. Ramazan ayına girmenin
hasreti ve heyecanını yaşıyoruz.
Peygamberimiz (s.a.v) ‘oruç sabrın yarısıdır’ diye buyurmuş ve aynı zamanda ‘sabır imanın yarısıdır’ hadisi şerifleriyle orucun imanın dörtte biri olduğunu da belirtmiştir. Oruç, zenginlerin yoksulların durumunu daha iyi anlamasına vesile olmasıdır. Böylece insan arasında yardımlaşma, acıma, şefkat ve merhamet duyguları da gelişir.
Birlik beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, mübarek Ramazan ayının dünyada ve ülkemizde etkili olan korona virüs salgınının bitmesine vesile olması temennisi ile tüm İslam aleminin ve kıymetli hemşehrilerimin Ramazan ayını en kalbi duygularımla kutlarım”
Rabbim tutmuş ve tutacağımız oruçları kabul etsin.
Mehmet TEMEL
ESENKÖY