MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

27 Şubat 2022
Belediye Başkanımız Mehmet TEMEL mirac gecesi nedeni ile bir mesaj yayınladı.
Mesajında;
"Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) için büyük şan ve şerefle dolu olan Miraç Kandili, biz Müslümanlar için de ilahi rahmet ve lütuflarla doludur.
Miraç, Peygamber Efendimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Çünkü miracın özünde kötülüklerden temizlenme, insanlığın yararına değerler üretme, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek ali mertebelere ulaşmak vardır. Miraç, Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur.
Böylesine önemli günler maddi ve manevi kirlerden arınma, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atarak üstümüze düşen sorumlulukları yeniden gözden geçirmek için birer fırsattır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin Miraç Kandil’ini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim’’ dedi.
Başkan vekilimiz Erdem Küçük;
Mübarek Miraç Kandili’nizi tebrik eder; ülkemize, milletimize, İslam ve insanlık alemine huzur, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederim.