MALAZGİRT ZAFERİ

MALAZGİRT ZAFERİ

28 Ağustos 2020
Belediye Başkanımız Mehmet Temel,
26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü ve 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi'nin 98. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu millet Malazgirt ve Büyük taarruz ruhuna her zaman sahipti ve sahip çıkacaktır” dedi.
Başkanımız Mehmet Temel, mesajında şu ifadelere yer verdi;
"26 Ağustos Türk tarihi açısından çok mühim ve
kutsal bir gündür ki Türk'ün iki büyük utkusu gerçekleşmiş, (Malazgirt, Büyük Taarruz)
Anadolu'nun Türk yurdu olduğu dosta ve
düşmana kanıtlanmıştır.
Türk tarihimizde iki önemli zafer olan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi 'nin 949. ve 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi'nin 98. yıldönümlerini kutluyor, başta büyük bir destan yazarak, Anadolu’nun Türk yurdu olmasını sağlayan Sultan Muhammed Alparslan ve kahraman askerlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.