Esenköy Belediyesi

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Geri

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

30 Ağustos 2020
Belediye Başkanımız Mehmet Temel, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Temel mesajında,
“30 Ağustos 1922 tarihi, kahraman ecdadımız tarafından, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde canları pahasına tek yürek, tek millet halinde, özgürlük ve bağımsızlığı uğruna Malazgirt'ten Büyük Taarruza uzanan kahramanlık destanının zaferle taçlandırıldığı bir tarihtir.
Büyük Taarruz ile tarihi bir mücadele veren ecdadımız bize şanlı bir tarih ve bağımsız bir ülke bırakmışlardır.
Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız bugün de 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır.
Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk Milleti’nin, ordusu ile birlikte Yüce Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır.
Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hâkim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor, istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz.
Bu milletin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde topların, tüfeklerin, tankların, uçakların yani hiçbir gücün duramayacağını, esareti ve Sevr tipi dayatmaları asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya geçmişte ve bugünde bir kez daha göstermiş olduk.
98 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı mücadeleyi verme karar ve azmindeyiz.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun." dedi.