19 MAYIS KUTLAMASI

19 MAYIS KUTLAMASI

19 Mayıs 2020
Bağımsızlık ve özgürlük savaşını fiilen başlatan 19 Mayıs, Türk milletinin uyanışının sembolüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde atılan bu ilk adım, savaş meydanlarında zafere ulaşılmasını ve vatan topraklarının kurtarılmasını sağlamıştır.
Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere ve gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık mücadelemizin 101’inci yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz Şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.
Mehmet TEMEL
Esenköy Belediye Başkanı