Esenköy Belediyesi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN YIL DÖNÜMÜ

Geri

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN YIL DÖNÜMÜ

18 Mart 2022
Belediye Başkanımız Mehmet TEMEL, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Münasebeti ile ilgili bir mesaj yayınladı.
Başkanımız Mehmet Temel, “18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için varını yoğunu ortaya koyan bir milletin bağımsızlığı ve egemenliği için destan yazdığı bir zaferdir. Bu zafer, dünya tarihini değiştiren ve Türk milletinin Vatanı için her şeyi yapacağını tüm dünyaya gösteren bir dönüm noktasıdır. Dünyanın en güçlü ordularına, ekonomik olarak en büyük imkânlara sahip ülkelerine karşı, vatan sevgisi çerçevesinde direniş göstererek zafere ulaşan milletimiz, o ülkelere unutamayacakları bir ders vermiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde akılla, inançla, imanla ve özgürlük sevdasıyla savaşan Türk ordusuyla baş etmenin mümkün olmadığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bu zaferle birlikte ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü tarihe altın harflerle geçmiştir.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde toprağın her bir karışını kanlarıyla sulayarak bize bu cennet vatanı armağan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.