Esenköy Gençlik Festivali

Esenköy'de ilki gerçekleşen Esenköy Gençlik Festivalinin açılışında Belediye Başkanımız Mehmet Temel'in yapmış olduğu konuşmayı youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

Yaklaşık 2 Hafta boyunca reklam ve tanıtımını yapmış olduğumuz konsere ilgi oldukça büyüktü, bu sene ilki düzenlenen 1. Esenköy Gençlik Festivalinde adeta Esenköy müziğe, eğlenceye, horona doydu.
Saat 20:00'da başlayan festivale ilk önce ünlü komedyen ve tiyatro sanatçısı Fatih Mühürdar çıktı. Birbirinden güzel espri ve taklitler yapan Mühürdan yıllardır Esenköy'de yazlık yaptığını ve oldukça huzurlu bir tatil geçirdiğini dile getirerek Belediye Başkanımız Mehmet Temel'e de bu güzel organizasyonu gerçekleştirdiğinden dolayı teşekkür ederek yerini Yalova'nın yüklesen yıldızı sesi ve sahne performansı ile herkesi eğlendiren Aziz Aktaş bıraktı. Geniş repertuvarı ile alanı dolduran binlerce seyirciyi kendinden geçiren, kimi zaman hüzünlendiren kimi zaman eğlendirip horonlar teptiren Aziz Aktaş'ı Esenköy'lü seyirciler de sevip sahip çıktılar. Aziz Aktaş'ın muhteşem sahne performansının ardından yeniden sahneye Fatih Müdürdar çıkarak Belediye Başkanımız Mehmet Temel'i konuşmasını yapmak üzere davet etti. Sahneye yoğun alkış ve tezahüratlar ile çıkan Başkan Temel, Öncelikle Protokole katılan Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, Termal Belediye Başkanı Sinan Acar, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, MHP İl Başkanı M. Necati Vural ve MHP İl Teşkilatına, Çınarcık İçle Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, Çınarcık UEDAŞ Müdürü Recep Şenel, Çınarcık orman İşletme şefi Adem Erdal ve Festivalin ana sponsorları olan Serander Cafelerinin sahibi Ali Rıza Altıner ve İş İnsanı Samet Kaya'ya Katılımlarından dolayı teşekkür etti. Seyircilerden yoğun alkış alan Başkan Konseri izlemeye gelen gençlere teşekkür ederek ''Bu bir başlangıç bundan böyle her Temmuzun ilk haftası Esenköy Gençlik Festivali düzenleyeceklerini hatta birde sezon sonu yaza veda festivalinin de müjdesini verirken yoğun kalabalığa seslendi; ''Sizlerden de bir istediğim var Beldemizde 12 Bin su abonesi var eğer ki 1. ikametiniz Esenköy'e alırsanız bu sayede nüfusumuz artar, Lise yapabiliriz, Üniversite yapabiliriz Esenköy'ün baştan sona bambaşka yapabiliriz.'' dedi ve ardından sözlerine son veren Başkan Temel alanı dolduran binlerce seyirci ile havai fişek gösterini izledi. Yaklaşık 20 dakika süren havai fişek gösterisinden sonra sahneyi gecenin sanatçısı olan Resul Dindar'a bırakıldı. Karadeniz müziğinin sevilen sanatçılarından olan Resul Dindar Limanda bulunan binlerce seyirciyi coşturmayı başardı. Karşılıklı şarkıların söylendiği horonların oynandığı gecede Belediye Başkanımız Mehmet Temel Tarafından Resul Dindar'a teşekkür plaketi verilirken ayrıca gecenin diğer sanatçısı olan Aziz Aktaş ve programın sunuculuğunu yapan Fatih Mühürdar'a da plaketini Belediye Başkan Yardımcımız Erdem Küçük Taktim etti. Bu güzel festivalin olmasında büyük katkısı olan ana sponsorlarda iş İnsanı Ali Rıza Altıner ve Samet Kaya'ya yapmış oldukları katkı ile desteklerden dolayı Kristal Teşekkür plaketlerini Belediye Başkanımız Mehmet Temel verdi.
Plaket ve teşekkür konuşmalarının ardında programına devam eden Resul Dindar Esenköy'den aldığı yüksek enerji ile çok mutlu olduğunu dile getirerek yeniden gelmek istediğini dile getirdi ve konser 00:30 sıralarında sona erdi. Konser sonrasında sporlardan olan Hadi Usta Dondurmada bir araya gelen Belediye Başkanımız ve misafirleri burada bir süre sohbet ettikten sonra fotoğraf çekilerek geceye ve birbirlerine veda ettiler..

• ETKİNLİK TARİHİ
    30 Temmuz 2019