Anasayfa BELEDİYEMİZ Haber Arşivi EBEVEYN TUTUMLARI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

EBEVEYN TUTUMLARI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Esenköy Adnan Kaptan İlköğretim Okulunda çocukların gelişiminde büyük önem taşıyan ''Ebeveyn Tutumları'' adlı seminer düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Esenköy Belediyesi tarafından düzenlenen, Sosyal Hizmet Uzmanı Selva Şengül tarafından verilen seminere annelerin katılımı sağlandı.

Çocuğun gelişiminde anne ve babaların tutumlarının ele alındığı seminerde, ailelerin davranışlarının çocukları nasıl etkilediği konuşuldu. Çocuğa karşı ebeveynlerin takındığı tavır, ilk yaşantıların örülmesinde büyük önem taşıdığını vurgulayan, Sosyal Hizmet Uzmanı Selva Şengül ailelerin çocukla doğru iletişim ve ilişki kurmasının, çocuğun olumlu davranışlar geliştirmesine sebep olacağını söyledi.

Anne babanın çocukla kurduğu ilişkiyi etkileyen faktörleri de anlatan Şengül, çocuğun anne babadan istediği ve aldığı iki şeyin sevgi ve eğitim olduğunu belirtti.