Anasayfa BELEDİYEMİZ Haber Arşivi ESENKÖY BELEDİYESİ JEOTEKNİK ETÜT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI!!!

ESENKÖY BELEDİYESİ JEOTEKNİK ETÜT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI!!!

Yeni imar çalışmalarına altlık oluşturulması amacıyla imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt çalışmaları başladı. Beldemiz sınırları içerisinde 30 ayrı noktada yapılan çalışmalar kapsamında arazide yapılacak sondaj ve jeofizik veriler kullanılarak beldemizin  hangi bölgelerinin imara uygun olduğu, nerelerin imara önlemler alınarak açılacağı, nerelerin imara açılmaması gerektiği ortaya çıkacak. Heyelan, kaya düşmesi, su baskınında yerleşim yerlerinin nasıl etkileneceği belirlenerek zemin ve yerleşim yönünden sıkıntılı alanlar ortaya çıkarılacak. Hazırlanacak yerleşime uygunluk haritaları, çalışma alanlarındaki zemin yapısını ortaya çıkarıp planlı yapılaşmayı sağlayacak.