Anasayfa BELEDİYEMİZ Haber Arşivi BAYRAK ANA’DAN ESENKÖY BELEDİYESİ’NE ZİYARET

BAYRAK ANA’DAN ESENKÖY BELEDİYESİ’NE ZİYARET

"Bayrak Ana" olarak tanınan Yazar- Şair Şadiye Bingül, Belediye Başkanımız Sayın Özen KAPTAN’ı makamında ziyaret etti. Ziyareti sırasında yazdığı şiirlerini Başkanımıza sundu.

İlk bayrağı 1992 yılında Bakırköy Belediye Başkanından alan ve o günden bu yana Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve yaklaşık 50 vilayeti gezen Bingül, ziyaret ettiği makamlardan aldığı sancak, bayrak ve flamaları taşımaya devam ediyor. 50 yıl önce gördüğü bir rüyayı gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda tek amacı bayrak sevgisini insanlara aşılamak. Bayrak Ana “ 7 yaşında tuttuğum sancağı ölene kadar bırakmamaya ant içtim” diyerek Diyarbakır Belediyesinden teslim aldığı Bayrağı  Başkanımız’a teslim etti. Belediye Başkanımız Sayın Özen KAPTAN “Bayrak anamızın bu kadar kutsal bir görev üstlenerek gittiği her yere bayrak götürmesinden dolayı kendisini takdir ediyorum . Bizi de ziyaret ederek paha biçilmez en güzel hediye olan bayrağımızı getirdi. Bizi onurlandırdığı için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.”

Bayrak Ana Esenköy Belediyesinden teslim aldığı bayrağı Genel Kurmay Başkanlığına götürmeyi planladığını bildirdi.