Anasayfa BELEDİYEMİZ Haber Arşivi Tünel ve Viyadüklerin yapımına başlandı.

Tünel ve Viyadüklerin yapımına başlandı.

Nato yolu yapım çalışmaları kapsamında Beldemizde yapılacak olan 6 tünel ve 5 viyadük'ün yapımına başlandı.

Belediye Başkanımız Özen Kaptan Ankara'da yaptığı yoğun mesailer neticesinde 6 adet tünel ve 5 adet viyadük yapılması projesini kabul ettirerek Turizm Beldesi olan Esenköy kaderini değiştirdi.

Yalova-Esenköy-Armutlu Nato Yolu çalışmasının Esenköy Jandarma Karakol Komutanlığı bölümünden sahil yoluna bağlanması beldenin turizmine ciddi bir darbe vuracaktı. Bunu gören Esenköy Belediye Başkanımız gerekli girişimlerde bulunarak 70 milyon TL maliyetli bu projeyi beldemize kazandırdı. . Nato Yolu güzergahını Jandarma Komutanlığının arkasındaki dağlık bölüme çektiren  Belediye Başkanımız Özen Kaptan  "Söz konusu beldemin geleceği, halkımın menfaati ise gerekirse gider bakanların kapısında yatarım"  "Eğer bu yol sahilden geçseydi beldede yaz turizmine onarılması imkansız bir zarar verirdi. Bunun bedelini belde halkımız öderdi. Buna göz yumamazdım. Halkım bana onların haklarını savunmam için oy verdi. Bende onların bu güvenine layık olabilmek için Ankara'da bakanlarla ve genel müdürlerle sayısız görüşmeler yaptım. Defalarca reddedildim. Hayal kurduğumu söylediler. Ama yılmadan bıkmadan bunun beldemize vereceği zararı anlattım. Sonunda yolun dağ kısmına çekilerek tünellerden geçirilmesini kabul ettirdim. Halkımza hayırlı olsun" dedi.