Anasayfa BELEDİYEMİZ Haber Arşivi Esenköy?e Meslek Yüksekokulu

Esenköy?e Meslek Yüksekokulu

Yalova Üniversitesi  Rektörü Prof Dr. Niyazi Eruslu ve Başkanımız Özen Kaptan, beldede Çınarcık Meslek Yüksekokulu'na bağlı 6 bölümün açılması ve bina yapımı için işbirliği protokolü imzaladı.

Düzenlenen törende konuşan Rektör Eruslu, Yalova'da Armutlu ve Çınarcık'ın ardından Esenköy'e de meslek yüksekokulu yapacaklarını söyledi.

Her üç belediyenin de kendilerine yakın ilgi gösterdiğini kaydeden Eruslu,

"Biz üniversite olarak şehir merkezinde fakülteleri, ilçe merkezlerinde de o ilçenin imkanlarını ortaya çıkaran meslek yüksekokullarını kurup istihdamı genişletmek istiyoruz" dedi.

YÖK'ün projelerinde sadece ilçelere meslek yüksekokulu verilebildiğini aktaran Prof. Dr. Eruslu, şöyle konuştu:

"Fakat beldelere de şube açılabiliyor. Beldeler içerisinde de en aktif olan Esenköy olduğu için ilk belde teşebbüsümüzü burada yapıyoruz. Belediye başkanımızın çalışmaları ve halkın desteği ile bilişim sektöründe öne çıkan konuları Esenköy'de ortaya çıkarıp, orada meslek yüksekokulu kurmak için çalışma yaptık. Bir takım yerleri inceledik ve yeri belirledik.  2014 yılında da orada eğitime başlayacağız."

Başkanımız ise YAÜ'ye 6 bin metrekare alan yeri tahsis ettiklerini belirterek, "Üzerine yapılacak binanın Finansal Kaynağının hazır olduğunu belirterek  Çınarcık Meslek Yüksekokulu'na bağlı 6 bölüm burada olacak. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.